Herkesi ilgilendiriyor: Bugün tüm illerde uygulanmaya başlandı!

Herkesi ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre, duruşmalara sesli ve görüntülü katılmayı sağlayan ‘e-Duruşma’ bugün itibariyle tüm illerde uygulanmaya başlandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül resmi twitter hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda, e- Duruşma uygulamasının bugün tüm illerde başladığı bildirildi.

Söz konusu açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

“Duruşmalara sesli ve görüntülü katılmayı sağlayan ‘e-Duruşma’ bugün itibariyle 81 ilimizde uygulanmaya başladı. Bakanlık mühendislerimizce geliştirilen sistem sayesinde avukatlarımız 1400 hukuk mahkemesine bağlanabiliyor. Avukatlarımıza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”

Uygulamayla özellikle Kovid-19 salgınında mahkemelerde oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilmişti. Adalet Bakanlığı mühendislerince yazılımı yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve 15 Eylül 2020’de uygulanmaya başlanan e-duruşma, hukuk mahkemelerinde avukatların video konferans sistemiyle duruşmalara katılmalarına imkan veriyor. E-duruşma uygulaması, adalet hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması bakımından büyük önem taşırken, avukatlar açısından da emek ve zaman tasarrufu sağlıyor.

 

Exit mobile version