Herkesi ilgilendiriyor: Marketten aldığınız yumurtanın üzerinde bu yazıyorsa tekrar düşünün!

Corona virüsü salgını sürecinde vatandaşlar sağlıklı beklenmeye çalışıyorlar. Bu nedenle organik ürünleri tercih ediyorlar. Ancak marketlerden alınan yumurtaların üzerinde 3 kodu ile başlıyorsa, bu yumurtanızın tavuk çiftliklerinde fabrikasyon usulü üretildiğini gösteriyor. En ucuza satılan yumurtalar bu kod ile başlıyor.

Pandemide vatandaşlar yönünü sağlıklı beklenmeye çevirdi. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurtanın da organiğini satın almak istiyorlar. Bu nedenle yumurtaların üzerinde yazılı olan 0,1,2,3 kodlarının önem taşıyor. Marketlerden yumurta satın alan vatandaşların bu kodların anlamını bilmesi gerekiyor. 3 kodu ile başlayan yumurta, yumurtanın tavuk çiftliklerinde fabrikasyon usulü üretildiğini gösteriyor.

 

0 kodunun anlamı

Yumurtanın üzerindeki kod 0 ile başlıyorsa, tavuğun yetiştiriciliği ve kullandığı yem organiktir, hiçbir kimyasal barındırmadığından en sağlıklı yumurta 0 kod ile başlayan yumurtadır.

1 kodunun anlamı

Yumurtanın üzerindeki kod 1 ile başlıyorsa, bu yumurta gezen tavuk yumurtasıdır. Kümeslerde değil, tavuk çiftliklerinde yetişen ve özgür gezen tavukların yumurtaları 1 kodu ile başlar.

2 kodunun anlamı

2 ile başlayan kodlar yumurtanın kümes tavuğu yumurtası olduğunu gösterir. Piyasadaki yumurtaların çoğu 2 kodu ile başlar.

Exit mobile version