Herkesin beklediği ödemeler başladı! Bugün hemen başvurun: Her ay 1.250 TL para verilecek, PTT’den alın

Aile Destek Paketi kapsamında düşük gelirli ailelere yardımlar yapılmaya devam ederken düşük gelirli ailelere 1.250 TL para verildiği paylaşıldı. Bununla beraber yardım yardım paketine başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtildi ve geliri düşük ve ihtiyaç sahibi olan ailelere verileceği aktarıldı. 1.250 TL olarak yapılan yardım sosyal medyada da geniş yer bulduğu belirtilirken Aile Destek Programı kapsamında 1.250 TL olarak yapılan yardım için kriterlerin de belirlendiği de paylaşıldı.

AÇLIK SINIRININ ALTINDA OLMALI

Bununla beraber düşük gelirli ailelerin başvuru yapabileceği belirtilirken düşük gelire sahip olduklarını belgelemeleri gerektiği ifade edildi ve hanede yaşayan kişi sayısına göre toplam gelirin açlık sınırı altında olması gerektiği bildirildi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURUN

Bu destek ödemeleri hakkında Bakanlık tarafından bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada vatandaşların e-Devlet üzerinden başvuru yapabileceği bildirildi şifresi olmayan vatandaşların PTT üzerinden e-Devlet şifrelerini alabilecekleri aktarıldı. Başvuruda istenen bilgi ve belgelerin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerektiği ve eksik bilgi verenlerin başvurularının kabul edilmeyeceği paylaşıldı.

HER AY 1.250 TL ÖDEME YAPILIYOR

Aile Destek Paketi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere verilen 1.250 TL’lik ödemeler 12 ay boyunca vatandaşların hesabına yatırılacağı belirtilirken hesap numarası olmayanların PTT üzerinden alabilecekleri iddia ediliyor. 12 ay boyunca eksiksiz ve günü gününe yapılan ödemeler ile vatandaşların bir nebze olsun geçim sıkıntısından kurtulması hedefleniyor.

Exit mobile version