GündemSağlık

HES Kodunda Yeni Dönem Açıklama Yapıldı

Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulamasında güncellemeye gitti. Yeni tip koronavirüs salgını (Covid-19)  ile ülkemiz ve dünya genelinde etkin bir şekilde mücadele edebilmek, virüsün yayılmasına engel olmak ve bulaşma etkisini en aza indirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamasında bulunan ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon’ rehberi güncellendi.

HES Kodlarında Yeni Dönem

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan güncellemede iki doz aşısını yaptıran kişiler ya da son 6 ay içerisinde Covid-19 geçiren bireyler pozitif biriyle temas ettiğinde, HES kodu riskli görünmeyecek. Sadece temaslı olarak kaydedilecek. Son günlerde PCR testi zorunluluğunun kaldırılması eleştirilerin odağı olmuşken, son güncelleme ile birlikte kişiler temaslı dahi olsalar “HES Kodu” uygulamasında risksiz olarak gözükecekler.

Son 6 ayda Covid-19 geçirmiş ve İki aşısı da tam olan bireyler temaslı dahi olsalar HES kodları risksiz olarak gözükecek. Ayrıca, alınan kararlar ile birlikte temaslı kişiler 5. gün sonunda PCR testi yaptırmak zorunda. 5. gün sonunda PCR testi yaptırmayanların HES kodu riskli olarak değişecek.