EkonomiGündem

Hesaplara 1250 TL yatacak: Yarından itibaren ATM’ye gidip çekin!

Haziran ayına giriş yapılmasıyla birlikte ödeme bekleyenler paralarının ne zaman yatacağını araştırmaya başladı. Hak sahipleri ödemelerin ne zaman hesaplarına aktarılacağını merak ediyor. Bu ödemelerden biri de KYK burs ve kredi ödemesi oldu. KYK burs ve kredi ödemesi bekleyenlere yarından itibaren paraları aktarılması bekleniyor. Ödemeler TC kimlik numarasının son hanesine göre gerçekleşecek.

KYK burs ve kredi ödemeleriyle ilgili araştırma yapılıyor. TC kimlik numarasının son hanesine göre yatan 1250 TL ödemenin yarından itibaren aktarılması bekleniyor. Ödemeler ayın 6 ile 10’u arasında gerçekleşiyor. Bu kapsamda, haziran ödemelerinin de aynı tarihlerde yapılacağı biliniyor.

Buna göre, lisans ve ön lisans öğrencilerine 1250 TL, yüksek lisans için 2500 TL, doktorada ise 3750 TL yatıyor. Öte yandan mezun olan kişiler ise haziran ayı ödemesini alıp alamayacağını araştırıyor.

İşte KYK ödemesi detayları bilgiler…

KYK BURSU HAZİRAN’DA YATIYOR MU?

Mezun olan öğrenciler için Mayıs ayı son KYK bursunun yattığı aydır. KYK bursu alan öğrenci yaz tatilinin girmesi nedeniyle Haziran ayında burs alamayacaktır.

Önceki senelerde KYK tarafından şu açıklama yapılmıştır:

“Kurumumuz tarafından yapılan kredi ödemeleri, öğrencilerin normal öğrenim sürelerince yapılmaktadır. Mezuniyet yılı itibariyle normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencilerimizin kredi ödemesi Haziran ayı itibariyle sona erecektir.”

KYK yaz tatilinde de ödeme yapmaktadır. Ancak bunun olması için öğrencinin eğtim hayatının devam etmesi gerekmektedir. Yani bir öğrencinin okulu devam ediyorsa KYK bursunu yaz tatilinde de alabilir.