EkonomiGündem

Hesaplara 2354 TL yatacak: Yarın e-Devlet şifrenizle girip kontrol edin!

Yüz binlerce kişinin beklediği ödemelerle ilgili açıklama geldi. Ödemeler yarından itibaren hesaplara yatacak. Devletin vatandaşlara verdiği destekler devam ediyor. Devlet tarafından evinde engelli, yardıma muhtaç yaşlı ve hasta kişilere bakanlara her ay belli tarihlerde evde bakım maaşı kapsamında ödeme yapılıyor. Evde bakım maaşı almak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapabiliyor. Ödemeler ise Ziraat Bankası SMS yolu ile ya da e devlet üzerinden de kontrol edebiliyor.

2022 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi için evde bakım yardımı 2.354 TL olarak ödenecek.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATIYOR?

Evde bakım maaşı her ayın 15 ile 30’u arasında hesaplara geçiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın E-Devlet kapısında yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor.
Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e sms atarak sorgulayabilirsiniz.

AYLIK 2 BİN 354 LİRA ÖDEME YAPILIYOR

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen hak sahibi başına aylık 2.354 TL Ödeme yapıldığını hatırlatan Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 278 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı yarından itibaren hesaplara yatırmaya başlıyoruz. Bu ay 543 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanacak. Yarın başlayacak ödemeler 20 Mayıs’ta tamamlanacak. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.