Hesaplara 3336 TL para geçti: Yüzlerce kişiye duyuruldu! ATM’ye gidin paranızı çekebileceksiniz

Yüzlerce kişinin beklediği paralar hesaplara yatırıldı. Hesaplara 3336 TL ödeme geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, evde bakım maaşı ödemelerinin hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmaya başladığını bildirdi.

Evinde yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kişilere bakan vatandaşlar devlet tarafından evde bakım maaşı ödemesi yapılıyor. Evinde engelli yakınına bakan vatandaşları desteklemek amacıyla yapılan ödemelerin hesaplara yatırılmaya başladığı duyuruldu. Evde bakım maaşı kapsamında ocak ayı ödemeleri 3336 TL olarak hesaplara geçiyor. Şubat ayında ise ödemeler zamlı olarak verilecek.

PARALAR HESAPLARA YATIYOR

Ödemelerin tüm engelli vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 847 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. 2022’de toplam 18 milyar TL Evde Bakım Yardım ödemesi yaptık. Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemeleri Şubat ayında hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırılacak.

Exit mobile version