EkonomiGündem

Hesaplara 3336 TL para yatırılıyor: Hemen e-Devlet şifrenizle giriş yapıp kontrol edin!

Ödeme bekleyenler hesaplarını kontrol edebilir. Paralar hesaplara yatmaya başladı. Her ay il il yapılan ödemeler 3336 TL olarak hak sahiplerine veriliyor. Ödemelerin ay sonuna kadar tamamlanacağı biliniyor.

Devlet tarafından evinde yaşlı, bakıma muhtaç kişilere bakanlara her ay düzenli olarak evde bakım maaşı kapsamında ödeme yapılıyor. Hak sahipleri de ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağını merak ediyor. Buna göre, ayın 15’inde başlayan ödemeler ay sonuna kadar tamamlanıyor.

HER AY 3336 LİRA ÖDEME YAPILIYOR

Evde bakım yardımı kapsamında hak sahiplerine aylık 3 bin 336 lira ödeme yapıldığını hatırlatan Yanık, şunları kaydetti:

“Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 867 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 559 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Bu doğrultuda engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimizi insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütmeye devam edeceğimizi vurgulamak isterim.”

EVDE BAKIM MAAŞI E-DEVLET SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı alan vatandaşlar e-Devlet üzerinden paralarının yatıp yatmadığını sorgulayabiliyor. TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Daha sonra açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SMS İLE SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.