Hesaplara 4 bin 337 TL yatacak: 11 haneli TC kimlik numaranızla giriş yaparak başvurun!

Yüzlerce kişiyi yakından ilgilendiren destekler merak ediliyor. Devlet tarafından her ay belirli tarihlerde yapılan destek ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru detaylarını araştırıyor.

Devlet tarafından evinde yaşlı, engelli, yardıma muhtaç kişilere bakanlara her ay belirli tarihlerde ödeme yapılıyor. Buna göre, hak sahiplerine 4 bin 337 TL para veriliyor. Evde bakım maaşı ödemesinden yararlanan vatandaşlar paralarının yatıp yatmadığını hem e-Devlet üzerinden hem de SMS yoluyla kontrol edebiliyor.

e-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım yardımı alanlar ödemelerin yatıp yatmadığını iki şekilde sorgulayabilir. İlk olarak vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte sağ üst bölümde bulunan arama kutucuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sorgulama yapabilirler. Karşınıza gelen ekranda maaş ödemeleriyle ilgili detaylar gözükür.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Diğer bir seçenek ise telefon üzerinden sorgulama işlemi yapmaktır. Evde bakım parasını Ziraat Bankası aracılığıyla alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp 4737’e SMS yazarak evde bakım maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

Exit mobile version