Hesaplara 4 bin 337 TL yatacak: 11 haneli TC kimlik numaranızla bakın!

Ödemelerle ilgili detaylar merak ediliyor. Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik her ay belirli tarihlerde maaş yatıyor. 4 bin 337 TL olarak ödenen paralar hak sahiplerinin hesabına yatıyor. Paraların yatıp yatmadığı ise 2 şekilde kontrol edilebiliyor. Buna göre, hem e-Devlet üzerinden hem de SMS yoluyla kontrol sağlanabiliyor.

Devlet tarafından birçok destek ödemesi gerçekleşiyor. Devlet, evinde yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kişilere aylık 4 bin 337 TL ödeme yapıyor. Ödemeler her ay belirli tarihlerde il il yapılıyor. Ödemelerin yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden ya da SMS ile sorgulanabiliyor.

e-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım yardımı alanlar ödemelerin yatıp yatmadığını iki şekilde sorgulayabilir. İlk olarak vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte sağ üst bölümde bulunan arama kutucuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sorgulama yapabilirler. Karşınıza gelen ekranda maaş ödemeleriyle ilgili detaylar gözükür.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Diğer bir seçenek ise telefon üzerinden sorgulama işlemi yapmaktır. Evde bakım parasını Ziraat Bankası aracılığıyla alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp 4737’e SMS yazarak evde bakım maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

Exit mobile version