Hesaplara 5 bin 97 TL yatırılacak: 11 haneli TC kimlik numaranızla başvuru yapın!

Devlet tarafından ekonomik sıkıntı çeken ailelere maddi destek sağlanıyor. Birçok başlık altında yapılan maddi desteklerden biri de evde bakım maaşı oldu. Karşılıksız olarak belirli şartlar doğrultusunda evde bakım maaşı ödemesi yapılıyor. Bu kapsamda, hesaplara 5 bin 97 TL geçiyor.

Devlet tarafından evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli kişilere bakanlara her ayın 15’i ile 31’i arasında 5 bin 97 TL yatıyor. Evde bakım maaşı almak isteyenler ise e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyor. Söz konusu maaştan yararlanmak için belirli şartları taşımak gerekiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATIYOR?

Evde bakım maaşı ne zaman yatıyor? Vatandaşlar ödeme detaylarını araştırıyor. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar maaşlarının ne zaman yatacağını merak ediyor. Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15’i ile 31’i arasında yatırılıyor.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşının nereden sorgulanacağı merak ediliyor. Söz konusu maaşı iki yolla sorgulanıyor. Hem SMS hem de e-Devlet üzerinden sorgulama yapılabiliyor. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, telefondan BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak maaş takibi yapabilirler.  Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

E-DEVLET’TEN EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaş bekleyen vatandaşlar tarafından ödemelerle ilgili detaylar merak ediliyor. Haziran ayı ödemeleriyle ilgili araştırmalar da hız kazandı. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.

Exit mobile version