EkonomiGündem

Hesaplara 5 bin 97 TL yatırıldı: TC kimlik numaranızla kontrol edip, öğrenin!

Eylül ayı ödemeleri hesaplara yatmaya devam ediyor. Paralarının yatmasını bekleyen yüzlerce vatandaşlar araştırma yapıyor. Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri kapsamında hak sahiplerine ulaştırılan evde bakım maaşları ay sonuna kadar tamamlanacak. İl il yapılan ödemeler ayın 14’ünde hesaplara yatmaya başlamıştı.

Devlet, evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli kişilere bakanlara her ay maddi destek sağlıyor. Başvuru yapan ve belirli şartlarla başvuruları onaylanan vatandaşlara her ay 5 bin 97 TL ödeme yapılıyor. Evde bakım maaşı alanlar da eylül ayı ödemelerini bekliyor. Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeniyor. Buna göre, 30 Eylül’e kadar paralar yatmış olacak.

EVDE BAKIM MAAŞLARI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı nasıl öğrenilir? e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifereleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.