Hesaplara 5 bn 97 TL yatırılacak: TC kimlik numaranızı yazıp kontrol edin!

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri yakından takip edilen konular araasında yer alıyor. Bunlardan biri de evde bakım maaşı oldu. Aralık ayına girilmesiyle birlikte maaşların ne zaman yatacağı merak edilmeye başladı.

Evde bakım maaşı ödemeleri ne zaman yapılacak? Devlet, evinde yaşlı, bakıma muhtaç, yaşlı kişilere bakanlara her ay belirli tarihlerde 5 bin 97 TL ödeme yapıyor. Buna göre, her ayın 15’i ile 31’i arasında hak sahiplerinin hesaplara para geçiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeniyor.

2023 EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Exit mobile version