EkonomiGündem

Hesaplara 7 bin 608 TL yatacak: Ödemelere zam geldi! Bu tarihte ATM’ye gidip paranızı çekin

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına gelen zamla birlikle diğer ödemeler de zamlandı. Devlet tarafından verilen maddi destek kapsamında yapılan maaş ödemeleri arttı. Bunlardan biri de evde bakım maaşı oldu. Evde bakım maaşı alan vatandaşların maaşları zamlandı. 2023 yılında 5 bin 97 lira olarak yatan maaşlar zamlanarak, değişti. Peki, evde bakım maaşı ne kadar oldu?

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Devlet tarafından evinde yaşlı, engelli, bakıma muhtaç ve yaşlılara bakanlara her ay belirli tarihlerde maaş yatıyor. Bu maaşlara yeni yılla birlikte zam geldi. Memur maaş zammına göre değişen evde bakım maaşı yapılan zamla birlikte 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 liraya yükseldi.

E-DEVLET’TEN EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaş bekleyen vatandaşlar tarafından ödemelerle ilgili detaylar merak ediliyor. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor.