Hesaplara 7 bin 608 TL yatacak: Önümüzdeki hafta ATM’ye gidip çekin!

Mart ayına girilmesinin ardından vatandaşlar ödemelerinin ne zaman hesaplarına yatacağını merak etmeye başladı. Her ayın 15’i ile 31’i arasında gerçekleşen ödemelerin bu ay da aynı tarihlerde yapılması bekleniyor. Buna göre, ödeme kapsamında hak sahiplerinin hesabına 7 bin 608 TL geçecek.

Devlet tarafından evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli kişilere bakanlara evde bakım maaşı ödemesi yapılıyor. Mart ayına girişle birlikte evde bakım maaşlarının ne zaman yatırılacağı araştırılmaya başladı. Buna göre, önümüzdeki hafta evde bakım maaşı kapsamında hesaplara 7 bin 608 TL yatacak. Yapılan artışla ödemeler 5.097 TL’den 7.608 TL’ye yükseltilmişti.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı her ayın 15’inde yatıyor. Bazı aylarda daha erken yatırıldığı da oluyor. Ayın 12’sinde veya 13’ünde de vatandaşlar hesaplarında görebilir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı sorgulamanın nasıl yapılacağı merak ediliyor. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor.

Exit mobile version