Hesaplara 7 bin 609 TL yatacak: 4 gün sonra ATM’ye gidip çekin!

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri devam ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar devletin desteklerini yakından takip ediyor. Başvuru ve destek miktarları araştırılıyor. Başvurusu onaylanan hak sahiplerine ise her ayın belirli tarihinde maaşları yatıyor. Bunlardan biri de evde bakım maaşı oldu.

Devlet, evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli kişilere bakan vatandaşlara destek amacıyla maaş yatırıyor. Evde bakım maaşı alan vatandaşların her ay 15’i ile 31’i arasında ödemesi yapılıyor. Öte yandan asgari ücret ve memur maaşlarına gelen zamla birlikte evde bakım maaşları da arttı. Buna göre, Temmuz 2023’te 5.098 lira olan evde bakım maaşı, Ocak 2024’ten itibaren bu rakam 7.609 liraya yükselecek.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım maaşı gibi sosyal destek ödemeleri için belirleyici olan 2024 Aralık ayı enflasyon oranı belli oldu. Aralık’ta enflasyon aylık bazda yüzde 2,93, yıllık bazda ise yüzde 64,77 olarak gerçekleşti. Böylece 6 aylık memur enflasyon farkı netleşerek nihai memur zammı oranı da kesinleşti.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı her ayın 14’ünde yatıyor. Bazı aylarda daha erken yatırıldığı da oluyor. Ayın 12’sinde veya 13’ünde de vatandaşlar hesaplarında görebilir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı sorgulamanın nasıl yapılacağı merak ediliyor. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor.

Exit mobile version