Hesaplara 7 bin 609 TL yatacak: Yarından itibaren ATM’ye gidip bakın!

Devlet tarafından yapılan ödemeler yakından takip ediliyor. Şubat ayı maaşlarını henüz almaya hak sahipleri paralarının ne zaman yatacağını araştırıyor. Bu ödemelerden biri de evde bakım maaşı oldu. Bu aydan itibaren zamlı olarak ulaştırılacak olan evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplara yatması bekleniyor.

Evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli yakınlarına bakanlara her ay maaş yatıyor. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar ise ödeme tarihi yaklaşınca paralarının yatıp yatmadığını merak ediyor. Buna göre, zamlı olarak verilecek olan evde bakım maaşı bu aydan itibaren 7 bin 609 TL olarak yatacak. Ödemelerin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Memur maaşlarına gelen yüzde 49,25 oranındaki zam evde bakım maaşı ödemelerine de yansıdı. Ocak memur zammı ile Ocak ile Haziran ayları arasında geçerli olacak yeni evde bakım maaşı, 5 bin 98 TL’den 7 bin 609 TL’ye yükseldi.

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI ŞUBAT AYINDA NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı her ayın 15’i ile birlikte yatıyor. Zamlı evde bakım maaşları ilk olarak Ocak ayında hesaplara yatmıştı. Evde bakım maaşı Şubat ayı ödemeleri ise 15 Şubat itibarıyla başlayacak. Güncel ödeme listesi belli olduğunda sizlerle paylaşacağız.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Exit mobile version