Hesaplara 8 bin 475 lira yatacak! Yazılı başvuru yapmak yetiyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu açıklama yaptı. SGK harekete geçti, avans ödemesi yapılacak. Emeklilikte yaşını bekleyen çok sayıda birey bu vakit zarfından SGK’dan avans almalarının mümkün olup olmadığını merakla araştırıyor. Merak edilen sorulara cevap verilecek olursa SGK belirli durumlarda avans ödemesi yapıyor. Fakat bu ödeme emeklilikte yaşı bekleyenlere değil, sigortalı ve hak sahiplerinin gelir/aylık ödemeleri SGK mevzuatı gereğince banka/PTT Genel Müdürlükleri ile SGK  arasında imzalanan protokoller kapsamında yapılmaktadır. Peki bu kapsam nasıl işliyor? Kimler faydalanabiliyor? İşte ödeme ile ilgili tüm detaylar…

SGK’ya bizzat yazılı olarak başvuranlar ödeme alabilecek. Asgari ücretin üç katına kadar ödeme
yapılıyor. 2022’de asgari ücrete gelecek zam ile birlikte ödenecek miktarda o oranla artık gösterecek.
Emeklilik müracaatını yapan ve aylığı 90 gün içerisinde bağlanamayanlar, yazılı müracaat yaparak avans alabiliyor. SGK, bu kişilere, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor.


Yani bu sene müracaat yapan 8.475 TLye varan avans alabiliyor. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından çok olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından çok olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek ödeme yapılabiliyor.

Exit mobile version