EkonomiGündem

Hesaplara 8 bin TL yatacak: Cuma günü ATM’ye gidip çekin!

Binlerce kişinin beklediği ödemelerle ilgili açıklama geldi. Paralar cuma günü hesaplara yatıyor. Buna göre, kamu çalışanlarının hesaplarına cuma günü yaklaşık 8 bin lira ödeme aktarılacak.

Kamu çalışanlarının tediye ödemeleri hesaplara yatıyor. Kamuda çalışan yaklaşık 1 milyon işçiye her yıl belli dönemlerde tediye (ikramiye) ödemesi yapılıyor. Ödeme tarihi ise 26 Ocak olarak duyuruldu. Tediye ödemesi kapsamında hesaplara yaklaşık 8 bin TL yatacak.

Tediye, 26 gün üzerinden hesaplanırsa 13’er günden 2 taksit, 52 gün üzerinden hesaplanırsa 13’er günden 4 taksit halinde ödeme yapılacak. Ödemelerden kadro alan taşeronlar, kamu işçileri ve 4D’li sürekli işçiler yararlanıyor.

HESAPLARA NE KADAR YATACAK?

İlave tediyeye esas olan aylık kazançların hesabında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmıyor. Ödemelerin en düşük tutarı yeni asgari ücretin brütüne (20 bin 2 lira) göre hesaplanacak. O da vergi indirimleri dahil 8 bin lira civarında bir tutar olacak. Alınan ücretin 30 güne bölünmesi sonrasında çıkan tutarın 13 ile çarpılması yaklaşık ödeme tutarını verecektir.