EkonomiGündem

Hesaplara 9 bin 777 TL yatacak: Yarından itibaren ATM’ye gidip çekin!

Ödemeler bu ay zamlı olarak hesaplara yatacak. Memur ve emekli maaşına gelen zamla birlikte diğer ödemeler de artırıldı. Yapılan zamla birlikte bu aydan itibaren vatandaşlar paralarını zamlı olarak çekecek.

Temmuz ayı ödemeleri zamlı yatırılacak. Bunlardan biri de evde bakım maaşı oldu. Devlet, evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli yakınlarına bakan vatandaşlar her ayın 15’i ile 31’i arasında evde bakım maaşı ödüyor. Buna göre, evde bakım maaşı ödemesi bu aydan itibaren 9 bin 777 TL olarak hesaplara geçecek.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Zamlı evde bakım maaşları, 15 Temmuz Pazartesi günü itibarıyla PTT ve IBAN hesaplarına yatırılmaya başlanacak.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU

Evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak alınır. Evde bakım maaşını alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler inceleniyor.

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİYOR?

Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA

Evde bakım maaşı e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor.

Evde bakım parası ayrıca SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.