Hesaplara artık 9.077 TL yatacak! Bugün duyuruldu: Hemen e-Devlet’ten bakın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım desteğinde yapılan zamla dikkat çekerken Temmuz ayında 7.608 TL olan destek ödemesi 9.077 TL’ye çıkarıldığı ve toplamda 4,9 milyar TL ödeme yapılacağı bildirdi. Bununla beraber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım desteği ödemelerinde önemli bir artışa gittiği belirtilerek Temmuz ayı memur maaş katsayısında yapılan düzenleme ile birlikte, evde bakım yardımı alan vatandaşlar için destek miktarı 7.608 TL’den 9.077 TL’ye yükseltildiği ifade edildi.

ÖDEMELER ZAMLANDI

Bakanlık, bu artışla birlikte toplamda 555 bin yararlanıcıya, 4,9 milyar TL tutarında ödeme yapılacağını paylaştı ve bu desteğin özellikle evde bakıma muhtaç bireylerin ve ailelerinin maddi yükünü hafifletmeyi amaçladığı, yapılan düzenleme, Temmuz ayı memur maaş katsayısında gerçekleşen değişiklik sonrası hayata geçirildiği ifade edildi.

BAKAN GÖKTAŞ’IN AÇIKLAMALARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise sosyal medya hesabından bu konu hakkında bir açıklama yaptı. Bakan Göktaş söz konusu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Evde bakım yardımı ödemelerinde yaptığımız bu düzenleme ile ihtiyaç sahiplerinin yanındayız”

Exit mobile version