Hesaplara bugünden itibaren 5 bin 97 TL yatacak: ATM’ye gidip paranızı alın!

Ödeme bekleyenlere güzel haber geldi. Ocak ayı ödemeleri bugünden itibaren hesaplara yatmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmaya başlandığını duyurdu. Buna göre, hesaplara 5 bin 97 TL yattı. Öte yandan zamlı maaşlar ise şubat ayında yatacak.

PARALAR HESAPLARA YATIYOR

Devlet tarafından evinde yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilere bakanlara destek amacıyla maaş yatıyor. Her ayın 15’i ile 31’i arasında yatan ödemelerle ilgili açıklama geldi. Evde bakım maaşları bugün itibariyle ödenmeye başladı. Bakan Göktaş, ödemelerin başladığını bildirdi. Öte yandan hesaplara şubat ayında zamlı olarak 7 bin 608 TL yatırılacak.

Göktaş, “Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

ZAMLI MAAŞLAR ŞUBAT AYINDA YATACAK

Öte yandan Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemeleri Şubat ayında hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde 7.608 TL olarak yatırılacak.

Exit mobile version