EkonomiGündem

Hesaplara karşılıksız 1250 TL yatırılacak: Bugünden itibaren ATM’den çekebileceksiniz!

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destek ödemeleri her ay düzenli olarak yatıyor. Ekonomik sıkıntıları hafifletmek için yapılan destekler kapsamında, aile destek ödemeleri yapılıyor. Aile Destek Programı doğrultusunda, hak sahiplerine 850-1250 lira arasında değişen miktarda para yatıyor. Aralık ayına girilmesiyle birlikte ödemelerin ne zaman yapılacağı merak edilirken, açıklama geldi.

Aile destek ödemeleri hesaplara yatıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, destek ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, ”Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz” dedi. Öte yandan aile destek ödemeleri gelir durumuna göre değişiyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırdıklarını duyurdu. Program kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4 milyar lira ödeme yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz” dedi.

AİLE DESTEK ÖDEME NE KADAR?

Aile destek ödemesi hanedeki gelir miktarına göre değişiyor. Devlet tarafından dar gelirli ailelere yönelik yapılan maddi destek kapsamında 1250 TL’ye kadar yatıyor. Ailedeki gelir durumuna göre;

450 TL ve altı – 1.250 TL

450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL

911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL

1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL’den az- 850 TL