Hesaplara önümüzdeki haftalarda 9 bin 77 TL yatacak: TC kimlik numaranızla bakın!

Ödemelerle ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Eylül ayına girilmesiyle birlikte para bekleyenler ödemelerin ne zaman hesaplarına aktarılacağını merak ediyor. Her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeme yapılıyor. Ödeme kapsamında hesaplara 9 bin 77 TL yatıyor.

Devlet tarafından yapılan ödemelerin eylül ayına girilmesiyle ne zaman yatacağı araştırma konusu oldu. Bu ödemelerden biri de evde bakım maaşı ödemeleri. Devlet, evinde yaşlı, engelli, bakıma muhtaç yakınlarına bakanlara her ay belirli tarihlerde 9 bin 77 TL evde bakım maaşı yatırıyor. Söz konusu ödemeden yararlananların hesabına eylül ayında da aynı tarihlerde ödeme yapılması bekleniyor. Bu doğrultuda paralar 15’inden itibaren yatmaya başlayacak.

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.

E-DEVLET AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NASIL SORGULANIR?

Aile Destek Paketi kapsamında her ay belirlenen tarihlerde ve en fazla 12 ay süreyle 850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda ödemeler gerçekleştiriliyor. Bunun için e-Devlet sistemi üzerinden, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor.

Exit mobile version