Hesaplara para yatacak: Ödeme tarihi belli oldu!

Yüz binlerce kişinin beklediği ödemelerle ilgili açıklama yapıldı. Ödemeler bayramdan önce hesaplara geçecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilave tediye ödemesi açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, ilave tediye ödemelerinin yapılacağı tarih duyuruldu.

Kamu çalışanlarını ilgilendiren gelişme yaşandı. Kamuda işçi statüsünde çalışanlara 2022 yılında yapılacak ilave tediyenin ilk yarısı 28 Ocak’ta diğer yarısı da 29 Nisan’da verileceği duyurulmuştu. Yılda 4 taksit halinde verilen ilave tediyenin son taksitinin bayramdan önce ödeneceği duyuruldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın kararıyla işçilerimizin ilave tediyeleri Kurban Bayramı öncesi ödenecektir.” ifadelerini kullandı.

İLAVE TEDİYE NEDİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.

İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ NE KADAR?

En düşük ikramiye, asgari ücretten yapılan hesapla 2 bin 168 lira olacak. Bu hesap 13 güne göre yapılıyor. Böylece bu yıl kamu işçilerinin eline en az toplam 8 bin 672 lira geçmiş olacak. İlave tediyeye esas olan aylık kazançların hesabında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmıyor.

Exit mobile version