Hesaplara para yatırıldı: ATM’ye gidip paranızı alın!

Devlet tarafından yapılan maddi destekle ilgili detaylar merak edilen konular arasında yer alıyor. Birçok başlık altında yapılan maddi destekler arasında evde bakım maaşı ödemesi de var. Evde bakım maaşı ödemesinden yararlanan vatandaşlar eylül ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyordu. Konuyla ilgili açıklama geldi.

Paralar hesaplara yatmaya başladı

Devlet tarafından evinde yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kişilere bakanlara 5 bin 97 TL ödeme yapılıyor. Her ayın 15’i ile 31’i arasında yapılan ödemeler dün itibariyle hesaplara yatmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşlarının hesaplara yatmaya başladığını bildirdi.

Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Evde bakım maaşına başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ise başvurunun nereden ve nasıl yapılacağını merak ediyor. Evde bakım maaşı başvurusu engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak alınır.

Evde bakım maaşı nasıl sorgulanır?

Evde bakım maaşı hem e-Devlet hem de SMS ile sorgulanabiliyor. SMS ile sorgulamak için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atması gerekiyor. e-Devlet üzerinden sorgulama ise TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazılıp, butona tıklanması gerekiyor.

 

 

 

Exit mobile version