HGS başvurusu nasıl yapılır? Gerekli evraklar nelerdir?

Trafiğe çıkan herkesin bilmesi gereken HGS  başvurusu hakkında araştırmalar yapılıyor. Vatandaşlar nasıl HGS başvurusu yapacaklarını merak ediyorlar. Pek, nasıl HGS başvurusu yapılır? HGS için gerekli evraklar nelerdir?

HGS için istenilen şartların yerine getirilmesi gerekir. egehaber.comBununla birlikte HGS başvurusunda bulunacakların talep edilen evrak ve belgeleri temin etmelerinde yarar vardır. Haberimizde HGS başvurusunda bulunacakların nasıl başvuru süreçlerini tamamlamaları gerektiği, HGS sorgulama işleminin nasıl yapıldığı ve HGS cezaları hakkında bilgilere yer verdik.

HGS İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

HGS başvurusu için gerekli olan evraklar vardır. egehaber.comAşağıda HGS başvurusunda bulunacakların teslim etmesi gereken evraklarla ilgili bilgiler detaylı bir şekilde verilmektedir:
*Başvuru esnasına kimlik belgesinin fotokopisinin olması gerekir.
*Bununla birlikte kurum başvurularında ise temsil belgesi talep edilir.
*Aynı zamanda kiralık araç başvurularında ise kiralık araç sözleşmesinin bulundurulması gerekir.
Yukarıda verilen evraklar ve belgeler eksiksiz bir şekilde toplanarak HGS başvurusu için yetkili kuruma gidip işlemler yapılabilir.

HGS Nasıl Sorgulanır?

HGS başvurusu sorgulamasının yapılması için bazı sorgulama kanallarının kullanılması gerekir. Aşağıda HGS sorgulama kanallarını şu şekilde sıralayabiliriz:
*HGS sorgulamasının yapılması için HGS’nin internet adresi tercih edilebilir.
*Bunun dışında e-devlet sistemine şifre ile giriş yapılarak da HGS sorgulama işlemleri gerçekleşebilir.
*Aynı zamanda HGS’nin mobil uygulaması ile cep telefonlarından sorgulama işlemleri yapılabilir.
*Bununla birlikte 0850 460 60 6o numaralı HGS çağrı merkezi aranarak da müşteri temsilcisinin talimatlarıyla birlikte HGS sorgulaması yapılabilir.
*HGS’nin bankalardan alınması durumunda bankaların iletişim kanalları üzerinden de sorgulama işlemleri tamamlanabilir.
Yukarıda verilen sorgulama kanalları kullanılarak HGS ceza miktarları ve HGS yapıldıktan sonra elde edilen indirimler hakkında sorgulamalar yapılabilir.

Hangi Bankalardan HGS Alınabilir?

Bazı bankalardan HGS başvurusu alınabilir. Aşağıda HGS alınabilen bankalarla ilgili detaylar sırasıyla verilmektedir:
*HGS alınabilecek bankaların başında Akbank ve Denizbank gelir.
*Bununla birlikte HGS alınması için Vakıfbank ve Yapı Krediler Bankası’na da müracaat edilmelidir.
*Ayrıca Garanti Bankası, Ziraat Bankası ve Türkiye İş Bankası’na gerekli evraklarla beraber gidilerek HGS alınabilir.
Yukarıda verilen bankaların en yakın şubesine istenilen evrak ve belgelerle giderek herkes HGS kartını alabilir.

HGS Cezaları

HGS cezası bulunan araçlar, hiçbir şekilde randevu alarak muayene işlemlerine girdirilemez. egehaber.comAşağıda HGS cezalarının neler olduğu ile ilgili ayrıntıları şu şekilde listeleyebiliriz:
*HGS cezasını kapsayan cezalardan birisi de motorlu taşıtlar vergi borcunun ödenmemesidir.
*Bunun dışında trafik borcunu ödemeyenler de HGS cezalarına tabii tutulur.
*Bununla birlikte HGS geçiş ücretini ödemeyenlere de HGS cezaları verilir.
*Aynı zamanda araç sahiplerinin arabalarında aktif trafik sigortasının olmaması durumunda HGS cezası verilir.
Yukarıda verilen HGS para cezalarını araç sahipleri HGS aldıkları bankanın şubesine giderek veya PTT şubeleri üzerinden her koşulda ödemek zorundadır.

HGS’de İndirim Yapılır Mı?

HGS cezalarının 15 günden önce ödenmesi durumunda %25 oranında indirim yapılır. Bu sayede araç sahipleri, aldıkları HGS para cezasını daha az oranda erken ödeyerek indirimden yararlanmış olur. HGS indirim hakkını kullanmak isteyenler, 15 gün önceden aldıkları cezayı ödemeleri gerekir. HGS cezalarının istenilen zamanda ödenmemesi durumunda ise faizler eklenerek meydana gelen tutarın faizli bir şekilde yatırılması gerekir.

HGS Bakiye İşlemleri

HGS başvurusu dışında bakiye yükleme işlemleri birçok kanallar üzerinden yapılabilir. Aşağıda HGS bakiyesini doldurmak isteyenler için kullanılacak kanallar detaylı bir şekilde anlatılmaktadır:
*HGS bakiye yüklemesi yapacaklar, mobil uygulamayı kullanabilir. Bunun için ilk önce cep telefonlarına PTT mobil uygulaması indirilmelidir. Uygulama indirildikten sonra ekrana çıkan kutucuğa araç plakası, T.C. kimlik numarası ve vergi numarası girilmelidir. İstenilen bilgiler eksiksiz bir şekilde girildikten sonra en altta yer alan “Yükle” butonuna basılmalıdır.
*Bunun dışında bankalardan da HGS bakiye yüklemesi yapılabilir. Bankalardan HGS bakiye yüklemesinin yapılması için HGS alınan bankanın en yakın şubesine gidilerek nakit ödeme yapıp HGS bakiye yüklemesi tamamlanabilir. Ayrıca bankanın mobil veya internet şubesine giriş yapılarak da kredi veya banka kartından HGS bakiye yüklemesi gerçekleşebilir.
*Bunun dışında HGS bakiye yüklemesini yapacaklar, PTT şubelerini, anlaşmalı benzin istasyonlarını ve telefon bankacılığını kullanabilir.
Yukarıda verilen bakiye yükleme kanallarından herhangi biri kullanılarak araç sahipleri HGS bakiye yüklemesini kolay bir şekilde gerçekleştirebilir.

HGS Müracaatı

HGS müracaatı için bazı adımların dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerekir. Aşağıda HGS alınması aşamasında takip edilmesi gereken adımlar sırasıyla anlatılmaktadır:
*HGS alınması için ilk önce e-devlet sistemine giriş yapılarak araç plaka numarası yazılıp daha önceden arabaların HGS’nin olup olmadığı kontrol edilmelidir.
*Kontrol işlemleri yapıldıktan sonra istenilen evraklarla ve ruhsatla beraber PTT şubesine gidilerek HGS kartı alınmalıdır. Bunun dışında anlaşmalı benzin istasyonlarından da HGS alınabilir.
*PTT şubesine gidilip evrakların görevliye teslim edilmesinden sonra 5 TL karşılığında HGS kartı alınabilir.
*İlk HGS kartını alanlar, istenilen tutarda karta para yüklemesi yapmalıdır.
*HGS kartına para yüklendikten sonra araç sahipleri geçişlerini kolay bir şekilde yapabilir.
*HGS kartını isteyenler anlaşmalı bankalardan da kolay bir şekilde alabilir. Bunun için bankanın şubesine evraklarla ve T.C. kimlik belgesinin fotokopisiyle birlikte giderek HGS kartını almak için müracaatta bulunabilir.
*Aynı zamanda bankanın internet ve mobil şubesi üzerinden de HGS kartını almak için online bir şekilde başvuru yapılabilir.
Yukarıda verilen başvuru adımlarının eksiksiz bir şekilde uygulanması sonucunda herkes HGS kartını kolay bir şekilde alabilme şansına sahip olur.

Kaynak: egehaber.com

Exit mobile version