HGS Ödemesi Nasıl Yapılır?

HGS ödemesi yapılabilmesi için HGS kartında yeterli bakiye olması gerekir. Bunun için HGS ödemesinde bakiye yüklemek için 3 farklı yol kullanılabilir. Bunlar;

HGS bakiye yükleme noktalarında HGS ödemesi yapılırken kimlik gösterilmesi zorunludur. HGS bakiye yükleme noktalarında HGS ödemesi nakit veya banka kartı ile yapılmak zorundadır.

PTT ödeme noktalarından HGS ödemesi yapılabilmesi için ödeme şekli nakit olmak zorundadır. Ayrıca kimlik ve araç plakası bilgileri gereklidir. Kimlik ibrazı zorunludur.

HGS ödemesi, ifade edildiği üzere Karayolları Genel Müdürlüğü’nün anlaşmalı olduğu bankaların online sistemleri üzerinden de ödenebilir. Banka veya kredi kartı bilgileri kullanılarak online bankacılık üzerinden araç plaka bilgileri girilerek ödeme yapılabilir. Söz konusu anlaşmalı bankalar aşağıdaki gibidir;

HGS Ödemesi Ne Zaman Yapılır?

HGS cezası ödeme süresi, 15 gündür. Hızlı geçiş sistemlerinde geçiş ihlali yapan sürücülere cezaları SMS yoluyla bildirilir. HGS ödeme süresi de bu SMS’ten sonra işlemeye başlar. Hızlı geçiş ihlali yapılan günden itibaren 15 gün içerisinde cezalar ödenmek zorundadır. Bu süre içinde yapılan ödemelerde sürücülere %25 ödeme indirimi verilir.

Belirlenen süre içerisinde ödenmeyen HGS ödemesine faiz ve gecikme zammı uygulanır.

HGS Bakiye Sorgulama

HGS bakiye sorgulamak için 3 farklı yol vardır. Bunlar;

HGS Cezası Sorgulama

HGS cezası sorgulamak isteyen sürücüler, cezalarını Karayolları Genel Müdürlüğü sayfasından öğrenebilirler. Araç plaka bilgisini Karayolları Genel Müdürlüğü websitesinde Geçiş İhlali Sorgulama ekranına giren sürücü, HGS ödemesini öğrenebilirler.

Exit mobile version