EkonomiGündem

Hindi Fiyatları Şok Etti! Hindi Etinin Kilosu Kaça Satılıyor?

Yılbaşının gelmesi ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de akıllara gelen ilk yiyecek hindi eti oluyor. Yılbaşını evinde geçirecek vatandaşlar için bir gelenek haline gelen hindi eti özellikle yılbaşı yemeklerinin en çok tercih edilen besinlerinin başında geliyor.

Yılbaşına az bir zaman kala hindi eti almak isteyen vatandaşlar market market gezecek ya da internet üzerinden hindi etinin fiyatlarını araştırıyor. Bünyesinde barındırdığı protein açısından insan vücuduna oldukça yararlı olan hindi eti bu yılbaşında da sevenlerin sofralarını süsleyecek. Peki hindi eti hangi marketlerde satılıyor? Hindi eti 2021 fiyatları?

Hindi Fiyatları Cep Yakacak

Yılbaşını evinde geçirecek birçok vatandaş hindi eti fiyatlarını merak ediyor. Yılbaşının gelmesi ile birlikte hindi etine olan rağbet artmaya başladı.  Peki dolar kurunun artması hindi eti fiyatlarına da yansıdı mı? Hindi eti kaç TL?  Hindi eti zincir marketlerde kaç liradan satılıyor? Hindi etinin insan vücuduna faydası neler?

Artan dolar kurundan kırmızı et gibi beyaz  et fiyatları da bir hayli yükseldi. Hindi etinin fiyatı bu yıl cep yakacak.

Hindi Etinin Kilosu Kaç TL?

Ülkemizde en çok tercih edilen zincir marketlerden olan Migros Marketlerde Hindi etinin kilosu 33.90 TL’den satılıyor.

Banvit marka hindi etinin 5 Kilogramlık 1 adet fiyatı Migros Marketlerde: 179.90 TL

Bolca marka hindi etinin 6 Kilogramlık 1 adet fiyatı Migros Marketlerde: 215.40 TL

Bolca marka yarım hindi etinin (3kg) 1 adet fiyatı Migros Marketlerde: 110.70 TL

Banvit marka yarım hindi etinin (3kg) 1 adet fiyatı Migros Marketlerde: 110.70 TL

Hindinin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Hindi eti hem protein açısından hem besleyicili açısından çok yararlı bir besin olup kırmızı ete göre daha düşük kolestrol bulundurması ile oldukça hafif ve çok sevilen bir et türüdür.  Düşük yağ oranına sahip olması, yüksek mineral ve protein yönünden oldukça zengin olmasıyla çok besleyicidir. Yüksek protein oranı ile hem kas dostu hem de kalp dostudur. Özellikle çocukların hindi etini bolca tüketmesi tavsiye edilir. Protein oranının fazla olması, yağ oranın düşük olması ile hindi eti  sağlıklı kilo vermek isteyen, kas kütlesini arttırmak isteyen sporcular için de oldukça yararlı bir besindir. Sadece yılbaşında değil diğer günlerde düzenli olarak tüketilmesi uzmanlara tarafından önerilir.