Hindistan’dan Korkutan Açıklama! 12 Yaşındaki Genç Yarasa Kaynaklı Virüsten Öldü

Korkutan haberi Hindistan hükümetinden geldi. Hindistan’ın Kerala eyelatinde yaşayan 12 yaşındaki genç kız yarasa kaynaklı Nipah virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Ülke çapında endişe yaratan virüsün etkilerinin ne olacağı merak konusu peki Nipah virüsü nedir? Semptomları nelerdir? Nasıl bulaşır? Detaylar haberimizde…

Independent Türkçe’nin haberine göre; Ülke Nipah virüsü yüzünden alarma geçti. 12 yaşındaki ölen genç kızla etkileşimde bulunan 20 kişinin gözlem altında tutulduğu bildirildi. Kerala Eyalet Sağlık Bakanı Veena George, 12 yaşındaki kızın yarasalar aracılığı ile bulaştığı düşünülen Nipah virüsünden kaynaklı öldüğü düşünülüyor.

Nipah Virüsü Nedir?

Güneydoğu Asya’da ortaya çıktığı tespit edilen ve doğal kaynağının meyve yarasaları olduğu bilinen Nipah virüsü, gelecek senelerde yeni bir salgına neden olabilir gibi duruyor. Ölüm oranı yüzde yüzde 40-75 arasında olduğu belirtiliyor. 75’lere kadar çıkma potansiyeli yüksek olan hastalığın henüz aşısı ya da bir tedavisi yok.

Nipah Virüsünün Semptomları Nelerdir?

Mide bulantısı, kusma, öksürük, soğuk algınlığı, solunum güçlüğü ve şiddetli dehidrasyon gibi diğer solunum yolu viral hastalıklarına benzediği belirtiliyor.

Nipah Virüsü Nasıl Bulaşıyor?

Hindistan’daki yarasa örneklerinde de tespit edilen bu virüs, meyve  yarasalarının tükürüğüyle yayılıyor. Nipah virüsü, insanlara yarasalar ve domuzlardan bulaşabileceği gibi insandan insana da bulaşabiliyor. Meyve yarasaları, Nipah virüsünün taşıyıcısı olarak kabul ediliyor.

Exit mobile version