Gündem

Hız sınırı saatte 20 kilometreye düşürüldü: Binlerce kişiyi ilgilendiriyor, bugün duyuruldu!

Yapılan düzenleme ile ilgili bugün duyuru yapıldı. Söz konusu duyuruya göre, hız sınırı saatte 20 kilometreye düşürüldü. Söz konusu karar skuter kullanan binlerce kişiyi ilgilendiriyor.

İzmir’de elektrikli skuterlar için flaş bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, UKOME’nin oy birliğiyle aldığı kararla elektrikli skuterlerin azami hızı, saatte 20 kilometreye düşürüldü.
Konu ile ilgili olarak ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Sibel Özgür açıklamada bulundu.

Özgür açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“İzmir genelinde azami işletilecek e-skuter sayısı 15 bin 929. Şu an yaklaşık 12 bin adet e-skuter kentimizde faal olarak dolaşıyor. Yönetmelik esaslarıyla e-skuterlerin doğru ve güvenli kullanımı için kriterleri belirliyoruz. Yaptığımız teknik değerlendirmeler sonucunda, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için e-skuterlerin hızlarının düşürülmesiyle ilgili bir karar aldık. Bu kararın uygulanması için firmaları bilgilendirdik. Ayrıca belediyemizin, trafik zabıtasının ve e-skuter işletmecilerinin içinde bulunduğu bir iletişim grubumuz var. Özellikle hatalı parklanma gibi konularda da çok aktif bir şekilde sistemi işletiyoruz”


2023 yılında park alanları arttırılacak

“E-skuterler, doğru ve bilinçli bir şekilde kullanıldığında, çevreci bir kent ulaşımı için çok önemli bir yere sahip. Başkanımız Tunç Soyer’in vizyonu doğrultusunda biz de hem güvenliği sağlayabilmek hem de ulaşıma entegrasyonu sağlayabilmek için altyapımızı güçlendirdik. Şu an Üçkuyular’dan Mavişehir’e uzanan 20 kilometrelik sahil şeridimizde ve kentimizin iç kesimlerinde toplam 63 noktada 2 bin 500 kapasiteli skuter park alanları oluşturduk. 2023 yılında park alanlarımızı kentimizin iç noktalarında artırmaya devam edeceğiz” ifa