Gündem

Hollanda’da bir restoranda silahlı saldırı gerçekleşti, Türkiye kökenli 2 kardeş hayatını kaybetti

Uluslararası gündemde Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş ve savaşa ilişkin yapılan müzakere görüşmelerinden çıkan sonuçlar yer almaya devam ediyor. Öte yandan Türkiye’nin gündeminde ise savaşın yanı sıra, siyasi isimlerin yaptığı açıklamalar ve ekonomik gelişmeler yer alıyor. Gündemde yer alan gelişmelere bu kez bir yenisi Hollanda’dan eklendi. Hollanda’nın kuzey bölgesinde yer alan Zwolle şehrinde, çoğunluğu çocuklardan oluşan yaklaşık 100 kişinin bulunduğu bir McDonald’s restoranında silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırının sonucunda Türkiye kökenli oldukları tespit edilen 2 kardeş hayatını kaybetti.

Türkiye Kökenli 2 Kardeş Hayatını Kaybetti

Hollanda basınında ve uluslararası basında son dakika haberi olarak duyurulan silahlı saldırıda Türkiye kökenli 2 kardeşin hayatını kaybettiği öğrenildi. Ölen kişilerin Hollanda’da yerel bir medya kanalında muhabirlik yapan 57 yaşındaki Hüseyin Torunlar ile McDonald’s restoranının o şubesindeki işletmecisi olan 62 yaşındaki ağabey Ali Torunlar olduğu bildirildi. Hollanda polisinin yaptığı açıklamalara göre Zwolle kentinde, 30 Mart Çarşamba günü yerel saat ile 18.00 sularında silahlı bir kişi restoranda yemek siparişi veren Hüseyin Torunlar’a ve ağabeyi Ali Torunlar’a ateş etmeye başladı. Polisin verdiği bilgilere göre saldırgan silahındaki tüm mermileri boşalttı ve olay yerinden kaçtı. Görgü tanıkları, saldırganın silahını ateşlemeden önce yaklaşık bir saat boyunca restoranda olduğunu belirtti.

“Burada Bu Tür Aşırı Şiddet Olayları Beklemiyorsunuz”

Hüseyin Torunlar ve ağabeyi Ali Torunlar, saldırıda vücutlarına isabet eden mermilerden dolayı olay yerinde hayatlarını kaybetti. Elde edilen bilgilere göre yemek saati olduğu için saldırı sırasında restoranda yaklaşık 100 kişi bulunuyordu ve bu kişilerin çoğunluğu da çocuklardan oluşuyordu. Bu nedenle saldırı anında büyük bir panik yaşandığı belirtildi. Zwolle polisi henüz saldırının nedenine ilişkin bir açıklama yapmadı. Saldırı sonrası restorana gelen Zwolle Belediye Başkanı Peter Snijders, şaşkın olduğunu belirtti ve “Burada bu tür aşırı bir şiddet olayı beklemiyorsunuz. Çalışanlar ve mevcut ziyaretçiler üzerinde çok fazla etkisi olan bu şiddet olayı beni çok şaşırttı. İhtiyacı olanlar için mağdur desteği sağlayacağız” dedi.