Hollywood yıldızı Sean Penn milyarderlere seslendi: Ukrayna’ya 12 tane savaş uçağı alabilirsiniz

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde bir aylık süreç geride kaldı ve savaşta 38. güne girildi. Devam eden savaşta Rus askeri birlikleri Ukrayna’da şehirleri bombalamaya devam ederken, bir taraftan da Ukraynalı ve Rus heyetler arasında müzakere görüşmeleri devam ediyor. Ukrayna’da devam eden savaşla ilgili uluslararası basında önemli gelişmelere yer verilirken, savaşın başladığı ilk günden bu yana Kiev’de bulunan ünlü oyuncu ve yönetmen Sean Penn, yaklaşık bir aydır Ukrayna ile ilgili belgesel çekiyordu. Belgesel çalışmalarını sürdüren Penn, milyarder kişilerin 300 milyon dolara Ukrayna ordusu için 12 savaş uçağı alabileceğini dile getirdi.

Sean Penn, Milyarderlere Seslendi

24 Şubat tarihinde Rus askeri birliklerinin Ukrayna topraklarına girmesi ile birlikte başlayan Rusya – Ukrayna savaşında Kiev’de bulunan ve burada Ukrayna ve Ukraynalı lider Volodimir Zelenskiy için belgesel çekimleri yapan Hollywood yıldızı ünlü oyuncu ve yönetmen Sean Penn, milyarder isimlere Ukrayna’ya savaş uçağı alma çağrısı yaptı. Bilindiği üzere Ukrayna yönetimi Batılı ülkelerden savaş uçağı talebinde bulunmuştu ancak şu ana kadar bu talep karşılıksız kalmıştı. Penn ise bir milyarderin Rus uçaklarından daha üstün özellikleri bulunan 12 savaş uçağı alabileceğini ifade etti.

ABD Kongresi’nin Onayı Gerekiyor

Sözcü’nün verdiği habere göre Sean Penn, Ukrayna’ya savaş uçağı alma konusunda gönüllü olacak olan bir milyarderin 300 milyon dolar maliyetle F-15 ve F-16 savaş uçağı almasının, Ukrayna’ya Rusya karşısında büyük bir güç sağlayacağını belirtti. Ancak bu olası senaryoda milyarderlerin F-15 ve F-16 savaş uçağı alıp Ukrayna’ya vermeleri için ABD Kongresi’nden de onay almaları gerekiyor.

Sean Penn, geçtiğimiz hafta Volodimir Zelenskiy’nin Oscar Töreni’nde konuşmasını istemiş, isteğinin gerçekleşmemesi durumunda da Oscar’larını eriteceğini belirtmişti. Penn daha sonra Ukraynalı mültecilere destek olmak için Ukrayna’ya geri dönmüştü.

Exit mobile version