Editörün SeçtikleriEkonomi

Hükümete yakın Cem Küçük isyan etti: Olacak iş mi bu şimdi?

Son zamanlarda artan enerji maliyetleri, elektrik fiyatlarına da yansırken Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan karar doğrultusunda, elektrik fiyatlarına 1 Temmuz’dan itibaren zam yapılacğı ifade edildi. Ayrıca Ekim ayında ise ikinci bir zam daha yapılması beklendiği bildirilerek  Halk TV muhabiri Sibel Mazrek’in aktardığı bilgilere göre, 1 Temmuz’dan itibaren elektrik fiyatlarına yüzde 38 zam yapılacağı duyuruldu. Tüm bunlarla beraber bu zammın ardından, 100 kWh elektrik tüketen bir abonenin faturası 207.23 TL’ye ulaşacağı ve zammın, yarın veya pazar günü devreye alınması beklendiği vurgulandı.

EKİM’DE İKİNCİ ZAM

EPDK’nın aldığı karar kapsamında, Ekim ayında elektrik fiyatlarına ikinci bir zam yapılması da öngörüldüğü beliretilerek bu zammın oranı ise henüz netlik kazanmadğı vurgulandı. Tüm bunlarla beraber  Gazeteci Cem Küçük, elektrik fiyatlarına yapılan zammı sert bir şekilde eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

“Elektriğe %38 zam. Olacak iş mi bu şimdi? Millet nasıl nefes alacak?”

ALINABİLECEK ÖNLEMLER

Elektrik fiyatlarındaki artış, vatandaşlar üzerinde büyük bir baskı oluşturduğu belirtilerek yapılan zamlara rağmen, enerji maliyetlerindeki yükselişin devam edeceği öngörüldüğü ve vatandaşların elektrik faturalarını ödemelerini zorlaştırdığı paylaşıldı. Elektrik fiyatlarındaki artıştan etkilenmemek için vatandaşlar bazı önlemler alabileceği ifade edilerek bu önlemler şöyle aktarıldı:

Enerji tasarrufu yapmak

Farklı tarife seçeneklerini araştırmak

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek