Editörün SeçtikleriEkonomi

IBAN’a para gönderenler dikkat! Sakın bunu yapmayın: Güvenliğiniz tehlikede

Son dönemde birçok işletme, ödemelerin doğrudan IBAN hesaplarına yapılmasını tercih ederek, banka hesabı bulunan herkesi etkilediği belirtilerek bu tercih, milyonlarca vatandaşa kötü haber olarak yansıyor ve dikkat gerektirdiği vurgulandı.  Uzmanlar, işletmelerin IBAN üzerinden ödemeleri tercih etmesinin büyük zararları olabileceğine dikkat çektiği paylaşılarak “Sakın IBAN üzerinden para göndermeyin” uyarısında bulunan uzmanlar, beklenmedik şekilde suçun içinde bulunabileceğinizi vurguladı.

Esnafın Tercihi ve Tüketici Riski de Bulunuyor

Özellikle kuaförlerden giyim mağazalarına kadar birçok esnaf, komisyon ödememek için kredi kartı yerine doğrudan IBAN üzerinden ödeme almayı tercih ettiği belirtilerek ancak, bu tercih tüketiciler için ciddi riskler oluşturuyor ve dikkat gerektirdiği bildirildi.

TÜKONFED üyesi ve avukat Saadet Kartı, IBAN üzerinden ödeme yapmanın kara para aklama veya uyuşturucu ticareti gibi suçlara aracılık etme riskini artırabileceğini vurgularken işletmelerin ve tüketicilerin dikkat etmesi gereken önemli bir konu olduğu aktarıldı.

Suça Ortak Olma Riski Var

Avukat Kartı, “IBAN üzerinden para göndererek, bilmeden de olsa suça ortak olabileceğinizi” belirtiyor ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Özellikle online alışverişlerde IBAN’a ödeme yaparken dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.

Özellikle online alışverişlerde IBAN’a ödeme yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Kartı, dolandırılma riskinin yüksek olduğunu ifade ediyor. Tüketicilerin bu konuda dikkatli olması önem taşıyor.