EkonomiGündem

IBAN’lara karşılıksız 2 bin TL geçecek: Duyuru yapıldı!

Yüzlerce kişiye destek ödemesi yapılacak. IBAN’lara karşılıksız para geçecek. Alınan karara göre, toplamda 2 bin TL ödeme yapılacağı belirtildi. Yeni destek paketiyle ilgili detaylar belli oldu.

Yeni destek paketi kapsamında hesaplara toplamda 2 bin TL para yatırılacak. Buna göre, üniversite öğrencilerine ulaşım desteği doğrultusunda yılda 2 kez toplamda 2 bin TL para yatacak. Gidiş-dönüş, 500 TL ödeme olmak üzere toplamda 2 bin TL para verilecek. Ayrıca 2023 için ise bilet başına 750 TL olmak üzere toplam 3 bin TL yapılacağı belirtildi.

ULAŞIM DESTEĞİ NE KADAR?

Yüzlerce öğrenciye ulaşım desteği sağlanacak. Yılda 2 kez olmak üzere üniversite ulaşım desteği verileceği duyuruldu. Bakan Yanık ”Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız.” demişti.

KARŞILIKSIZ 2 BİN TL VERİLECEK

2 bin TL ödeme yapılacağını belirten Bakan Yanık, ”Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN’larına yatırılacak.” ifadelerini kullanmıştı.

ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ulaşım desteği kapsamında ayrılan 300 milyonluk bütçeden, 150 bin üniversite öğrencisi yararlanacak. Ödemelerin ise ne zaman yapılacağına dair bir açıklama yapılmadı.

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Üniversite öğrencilerine sağlanan ulaşım desteğinden yararlanabilmek için adayların gerekli şartları taşımaları gerekmektedir. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, başvuru işlemlerini ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. Öğrencinin yanı sıra aileleri de başvuru yapabilirler. Vakıf tarafından başvuru değerlendirilirken öğrencilere geri dönüş sağlanacak.