EkonomiGündem

IBAN’lara para geçecek: Karşılıksız 2 bin TL ödeme müjdesi geldi!

Ödeme bekleyenler tarafından paraların ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Karşılıksız IBAN’lara 2 bin TL para geçecek. Yeni destek paketi kapsamında, yılda 2 kez toplamda 2 bin TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

Yeni destek kararı alındı. Alınan karara göre, üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlanacak. Bu kapsamda, ailesinden uzakta eğitim gören kişilere yılda 2 kez ödeme yapılacak. Gidiş-dönüş, 500 TL ödeme olmak üzere toplamda 2 bin TL para verilecek. Öte yandan 2023 için ise bilet başına 750 TL olmak üzere toplam 3 bin TL yapılacağı belirtildi.

ULAŞIM DESTEĞİ NE KADAR?

Yüzlerce öğrenciye ulaşım desteği sağlanacak. Yılda 2 kez olmak üzere üniversite ulaşım desteği verileceği duyuruldu. Bakan Yanık ”Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız.” dedi.

IBAN’LARA 2 BİN TL YATACAK

2 bin TL ödeme yapılacağını belirten Bakan Yanık, ”Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN’larına yatırılacak.” dedi.

ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ulaşım desteği kapsamında ayrılan 300 milyonluk bütçeden, 150 bin üniversite öğrencisi yararlanacak. Ödemelerin ise ne zaman yapılacağına dair bir açıklama yapılmadı.