IBAN’larınızı hemen kontrol edin: Hesaplara karşılıksız 2 bin TL yatırılacak!

Devlet tarafından verilen destek ödemeleri yakından takip ediliyor. Destek ödemeleri devam ederken, yeni gelişmeler de yaşanıyor. Yeni bir destek açıklaması geldi. Alınan karara göre, 2 bin TL karşılıksız ödeme yapılacak.

Bir destek ödemesi kararı daha alındı. Bu kapsamda, ailesinden uzakta üniversite okuyan öğrencilere yılda 2 kez olmak üzere toplamda 2 bin TL ulaşım desteği sağlanacak. Gidiş- dönüş şeklinde, bilet başına 500 TL ödeme yapılacak. Ayrıca 2023 için ise bilet başına 750 TL olmak üzere toplam 3 bin TL yapılacağı belirtildi.

ULAŞIM DESTEĞİ NE KADAR?

Öğrencilere ulaşım desteği sağlanacak. Yılda 2 kez olmak üzere üniversite ulaşım desteği verileceği duyuruldu. Bakan Yanık ”Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız.” dedi.

2 BİN TL ÖDEME YAPILACAK

2 bin TL ödeme yapılacağını belirten Bakan Yanık, ”Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN’larına yatırılacak.” dedi.

Exit mobile version