Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan kar yağışına ilişkin son dakika açıklaması: Yarın kar yağışı daha da yoğun olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hafta başında duyurduğu haftalık hava durumu raporunda, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının düşeceğini ve yağışların etkili olacağını duyurmuştu. Yer yer buzlanma ve yoğun kar yağışı uyarılarının ardından ülke genelinde kar yağışları etkisini göstermeye başlarken, İstanbul’da da yoğun kar etkisini gösterdi. Günlerdir soğuk havanın hakim olduğu ve kar yağışlarının başladığı İstanbul’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan bir açıklama daha geldi. Ekrem İmamoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada “Yağış gün boyunca devam edecek. Yarın kar yağışı daha da yoğun olacak. Tedbirler üst seviyeye çıkarılacak” sözlerini dile getirdi.

İmamoğlu: İstanbul’un Üstüne Oturmuş Bir Bulut Söz Konusu

İstanbul’da dün sabah saatlerinden bu yana yoğun kar yağışı etkisini gösteriyor. MGM uyarılarında bu yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini hafta başına yayınladığı hava durumu raporunda belirtmişti. Kar yağışına karşı İstanbul’da tedbirler alınmaya devam ederken, dün sabah saatlerinden bu yana süren kar yağışı ile ilgili olarak, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. İmamoğlu canlı yayındaki açıklamasında “15 santime kadar kar biriktirebilen yağışlar aldık bölge bölge. İstanbul’un üstüne oturmuş bir bulut söz konusu. Yağış gün boyunca devam edecek. Dönem dönem hafifleme olduğu gözükse de bu, vatandaşlarımızı lütfen aldatmasın” dedi.

“Bu Hassasiyeti Yarın İçin Gösterin”

Yağışlarda Cumartesi gününün en yoğun şekilde geçeceğini hatırlatan İmamoğlu, “Bazı yerlerde 15 santimlik, 20 santimlik kar kalınlığına ulaşılabileceğini arkadaşlarım iletiyorlar. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermeleri kıymetli” ifadelerini kullandı. Ekrem İmamoğlu Cumartesi gününe dair yaptığı uyarılarda “Cumartesi günü için ekstra bir program düşünüyorsanız lütfen yapmayın. Bu hassasiyeti lütfen yarın için gösterin. Evinizde kalın, özel araçlarınızı kullanmayın. Çocuklarımıza ve gençlerimize bolca kitap okumalarını diliyorum” sözlerini dile getirdi.