Ekonomi

İBB evlilik destek ödemesi: Evlilik Desteği Paketi çiftlere15 Bin TL destek sunuyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni evlenen çiftler için sunulan "Evlilik Desteği" paketine zam yapıldığını duyurdu. Artışla birlikte, evlilik desteği paketi 7 bin TL'den 15 bin TL'ye çıkarıldı. Bu destekle, İstanbul'da yaşayan çiftlere evliliklerinde önemli bir maddi katkı sağlanacak.

Başvuru süreci ve şartlar

“Evlilik Desteği” için başvurular; Alo 153 Çözüm Merkezi, İstanbul Senin Uygulaması veya Sosyal ve Ekonomik Destek Online Başvuru (sosyalyardim.ibb.gov.tr) kanalları üzerinden yapılabilmektedir. Başvuru şartları arasında T.C. vatandaşı olma, İstanbul’da ikamet etme, çiftlerin her birinin 18 yaş üstü olması gibi kriterler bulunmaktadır.

Başvurular gelir durumu dikkate alınarak değerlendirilmekte ve nakit destek, evlilik resmi olarak gerçekleştirildikten sonra kadının banka hesabına yatırılmaktadır. Başvuru sırasında eş adaylarından yalnızca birinin İstanbul’da ikamet etmesi yeterli olup, başvuru sahibi olarak kabul edilmektedir. Ayrıca, evlilik gerçekleştikten sonra her iki kişinin de İstanbul’da ikamet etmesi gerekmektedir.

Yeni evlenen çiftlere destek sağlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin artan evlilik desteği, yeni evlenecek çiftlerin maddi yükünü hafifletiyor ve mutlu bir başlangıç yapmalarına katkıda bulunuyor. Evlilik öncesi ve sonrası maddi destek sağlayarak, İstanbul’da yaşayan çiftlerin daha sağlam ve mutlu bir birliktelik kurmalarına olanak tanıyor. Evlilik desteği başvuru süreci hakkında detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi iletişim kanallarını kullanabilirsiniz.

İBB Evlilik Desteği başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan evlilik desteğinden faydalanmak isteyen çiftler, başvurularını online platformlar üzerinden kolayca gerçekleştirebilirler. Alo 153 Çözüm Merkezi, İstanbul Senin Uygulaması veya Sosyal ve Ekonomik Destek Online Başvuru (sosyalyardim.ibb.gov.tr) kanalları, başvuru sürecinde kullanılabilecek platformlardan sadece birkaçıdır. Başvuru yaparken gerekli belgelerin tam ve eksiksiz olduğundan emin olmak önemlidir.