İçişleri Bakanı’ndan ülkeyi vuran sağanak bilançosu: 9 ölü 11 kayıp

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu Türkiye genelinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle yaşanan can kayıplarını açıkladı. Bakan Yerlikaya, ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 9’a yükseldiğini ve Zonguldak’ta batan yük gemisinin mürettebatından 11 kişinin de kayıp olduğunu belirtti.

Zonguldak açıklarında batan Türk bayraklı kuru yük gemisinde bulunan 13 Türk mürettebattan bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığını ifade eden Bakan Yerlikaya, limanda bağlı Kamerun bayraklı geminin halatının kopması sonucu karaya oturduğunu ve mürettebatın itfaiye tarafından kurtarıldığını bildirdi. Ancak, batan gemide bulunan 11 mürettebatın hava koşullarının düzelmesiyle başlayan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bakan Yerlikaya, yaşanan felaket sonucu Zonguldak Karadeniz Ereğli’de 3, Batman’da 4, Diyarbakır Hani’de 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Toplamda 9 vatandaşın fırtına, sel ve aşırı yağışlar nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirten Bakan, arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini ve 797 personel, 295 araç, 2 uçak, bir helikopter ve devriye botlarıyla yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Sağanak yağışlar ve fırtına sebebiyle yaşanan felaketin ardından Bakan Yerlikaya, etkilenen bölgelerdeki afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması ve zararın en aza indirilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.

 

Exit mobile version