Gündem

İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı: Bayramda alınacak tedbirler duyuruldu!

Ramazan Bayramı’nda ülke genelinde alınacak tedbirlere ilişkin açıklamalar son dakika İçişleri Bakanlığı’ndan geldi. Yapılan yazılı açıklamada Ramazan Bayramı tatilinde kara yollarında sıkı güvenlik tedbirleri alınacağı duyuruldu.

Bakanlık 81 il valiliğine ‘2022 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri’ konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre Ramazan Bayramı’nda alınacak tedbirler bayram tatili öncesi 29 Nisan’da başlayacak ve 9 Mayıs’a kadar sürecek.

Bayram tedbirleri kapsamında polis ve jandarma trafik ekipleri müşterek denetimler gerçekleştirecek. Jandarma trafik sorumluluk bölgelerinde, araç trafiğinin ve kazaların yoğunlaştığı güzergahlarda da karma ekipler marifetiyle denetimler artırılarak, kural ihlallerinin en aza indirilmesi ve bu sayede ölümlü kazaların önlenmesi sağlanacak.

Ramazan Bayramı süresince hızdan kaynaklı kazaların önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecek. Kazaların yoğunlaştığı yol kesimlerinde Mobil Radar Araçları ve Elektronik Sistemlerle hız denetimleri artırılacak. Özellikle yerleşim yerlerinde ve kavşaklarda kurulu bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri’ne (KGYS) ait kameralar kullanılarak cep telefonu, emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlalleri tespit edilecek.

OTOBÜSLER DENETLENECEK

Terminal ve izin verilen yerler dışında otobüslerin kalkışlarına müsaade edilmeyecek. Otobüslerde, sivil personellerle denetimlere bu bayramda devam edilecek. Denetimlerde 05.00-07.00 saatleri arasında seyahat halinde olan şoförler araç dışına davet edilerek gerekli kontroller yapılacak ve uykusuzluk ya da yorgunluk belirtisi gösteren sürücülerin araç dışında dinlenmeleri sağlanacak.

MOTOSİKLET KULLANACAKLAR DİKKAT

Gerek bireysel gerekse restoran ve market gibi işletmelerin, müşterilerine kuryeler aracılığıyla hizmetlerini artırmalarına bağlı olarak motosiklet ve motorlu bisikletlerin trafikte daha fazla yer aldığı noktalarda denetim yapılacak.

Kontrollerde, motosiklet sürücülerinin şerit ve ışık ihlali, yaya yolu üzerine çıkma, ters yönde araç kullanımı gibi kural ihlalleri ile tescil plakasız, sürücü belgesiz ve kasksız olarak araç kullanıp kullanmadıkları denetlenecek.