GündemManşet

İçişleri Bakanlığı’ndan sokağa çıkma yasağı açıklaması geldi!

İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, ‘Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda’ sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklama yaptı. Çataklı tarafından yapılan açıklamada, “Şu aşamada böyle bir durum söz konusu değil” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’de vaka sayısı günlük bin 600’ün üzerine çıktı. Bu durum nedeniyle vatandaşlar yurt geneli sokağa çıkma kısıtlamasının gelip gelmeyeceğini merak ediyorlar. Ağustos ayına ilişkin bakanlık faaliyetlerini içeren ‘Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda Çataklı konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çataklı, şu aşamada sokağa çıkma yasağının söz konusu olmadığını belirtti.

Sokağa çıkma yasağı söz konusu değil

Çataklı sokağa çıkma yasağı hakkındaki açıklamalarında, Vatandaşlarımızdan daha yüce bir hassasiyet bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu bir değerlendirme yaparak, tavsiyede bulunuyor. İçişleri Bakanlığı bu tavsiyeler sonucunda karar alıyor. Bu canlı bir süreç. Zaman zaman belli tedbirler alınıyor ama sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili şu an alınan bir karar ve değerlendirme yok. Şu aşamada böyle bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı. Ayrıca Çataklı, asker uğurlaması, düğün dernek organizasyonları gibi etkinliklerde vatandaşın daha tedbirli davranması gerektiğini bildirdi.

Giresun’daki sel felaketi

Giresun’da şiddetli yağış sonrasında meydana gelen sel felaketine hakkında da konuşan Çataklı, “Ağustos ayında Giresun’da eşine az rastlanır ölçüde bir sel felaketi yaşadık. Tüm vatandaşlarımızı derin bir üzüntüyle karşı karşıya bırakan afet sebebiyle 5’i jandarma personeli olmak üzere toplam 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 4 vatandaşımızın da arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. 496 personelimiz yardımıyla bu çalışma arazide devam ediyor” ifadelerini kullandı.