İçinde Muğla’nın da olduğu 4 ilde yapılan operasyonla Zaza Doğan suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kafes” operasyonu adı altında dört ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda “Zaza Doğan” adlı suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyon sonucunda 47 şüpheli gözaltına alındı ve örgütün cinayet, uyuşturucu ticareti gibi suçlara karıştığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şunları söyledi: “İstanbul merkezli 4 ilimizde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Kafes’ operasyonu kapsamında ‘Zaza Doğan’ organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda 47 şüpheli yakalandı. Operasyonlar devam ediyor.”

Yerlikaya, sosyal medyadan “Kafes” operasyonları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

4 ilde eş zamanlı operasyon

-Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.

-“Zaza Doğan” organize suç örgütünün, İstanbul genelinde 2 ayrı cinayet olayı gerçekleştirdiği, 3 kişiye silahlı saldırıda bulunduğu, alacak-verecek meselelerinde sahte mahkemeler kurarak maddi menfaat elde ettiği, korkutma amacıyla işyerlerine ve ikametlere silahlı saldırıda bulunduğu, uyuşturucu madde ticareti yaptığı, silahlı geziler düzenleyerek sosyal medyada tehditlerde bulunduğu, 2 kişiyi kaçırarak işkence yaptığı tespit edildi.

-İstanbul, Muğla, Bursa ve Mersin illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

-Operasyon sonucunda 47 şüpheli gözaltına alınırken, 8 tabanca ve 1 kg uyuşturucu madde ele geçirildi. Yerlikaya, operasyona katılan polisleri tebrik ederek, “Suç işleyenlere, halkın huzurunu bozanlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz yummayacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim. Örgütün büyüklüğü ne olursa olsun, onları çökertip adalete teslim edeceğiz” dedi.

 

Exit mobile version