İğneden İpliğe Zam Gerçek Oldu! Zam İğne ve İpliğe de Geldi

İğneden ipliğe gelen zam deyimi gerçek oldu. Döviz kurunda yaşanan yükselişler neticesinde gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde yaşanan fiat artışı vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Hem esnaf, hem üretici hem de tüketici yüksek fiyatlardan ve peş peşe gelen zam haberlerinden şikayetçi.

Fiyatlar Günde 2 Kere Değişiyor

Ardı arkası kesilmeyen zamlar iğne ve ipliği de vurdu. İğne iplik fiyatlarında artış yaşandı. Alınan bilgilere göre, 10’lu dikiş iğnesi 60 kuruştan 1.40 TL’ye, 10’lu dikiş ipliği 5 liradan 7.5 lira civarlarına yükseldi. Sözcü’den Batuhan Serim’in haberine göre esnaflar durumu “felaket” diye nitelendirdi. İstanbul’da bulunan esnaflar fiyatlardan dert yakınırken bir esnaf, “Eskiden yılda 2 kere liste güncelleniyordu, sonra ayda 2’ye, daha sonra haftada 2’ye düştü… Şu an günde 2 kere fiyat listesi güncelleniyor” ifadelerini kullandı.

Boncuk, ip gibi temel ihtiyaçları almaya gelen gelinlikçi esnafı da durumu şöyle özetledi: “130 liraya aldığım sırataşı şu anda 350 liraya alıyorum. 6.5 liraya aldığımız tül şimdi 20 lira. Bu artışlar özellikle son 1.5 aydır var.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version