Kamu

İhtiyaç sahibi aileler için destek açıklaması yapıldı: Başvuran herkese 500 TL bayram harçlığı verilecek mi?

Türkiye’de corona virüsü pandemisi sonrası devlet pek çok destek programı düzenledi. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda devletin herkesin hesabına bayram harçlığı yatıracağı iddia edilmişti. Bakan Yanık bu sene Kurban Bayramı öncesi destekleri için açıklamada bulundu. Peki, e-Devlet Açık Kapı başvurusu ile herkese 500 TL bayram harçlığı verilecek mi?

Pandemi sonrası devlet sosyal destek yardımlarında bulundu. Bu nedenle bayram öncesi verilen destekler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. E-Devlet açık kapı ile vatandaşlara 500 TL harçlık ödemesi yapılacağı konusu ile ilgili olarak ise İçişleri Bakanlığı daha önce resmi bir açıklamada bulunmuştu.

Bakanlık açıklamasında, , “Lütfen, resmi açıklamalar dışında sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belli olmayan haberlere itibar etmeyiniz.” ifadeleri kullanılmıştı.

Bakan Yanık’tan destek açıklaması

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Kurban Bayramı öncesi destek duyurusunda bulundu. Bakan Yanık açıklamasında, “Aktardığımız 183 milyon TL’nin ihtiyaç sahiplerine hızlı bir şekilde ulaştırılması için SYD Vakıflarımız titiz bir çalışma yürütüyor. Sahada ihtiyaç sahiplerine desteklerin ulaştırılması için büyük özveriyle çalışan 1.003 SYD Vakfımızdaki çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.