İhtiyaç sahibi ailelerin dikkatine: Devlet kurumu erzak ve para yardımı yapmaya başladı! Kimlik kartınız ile başvurun, yardımlardan anında yararlanın!

Hayat şartlarının giderek zorlaştığı şu günlerde, hali hazırda dar bir gelire sahip olan aileler iyiden iyiye iflas bayrağını çekmeye başladılar. Bu noktada “hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” diyen devlet araya girerek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalı aracılığı ile ihtiyaç sahibi aileler için çeşitli yardım modelleri geliştirdiğini ve halkın yanında olduğunu ilan etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen yardımlara başvurmak ve karşılıksız olarak destek almak isteyen ihtiyaç sahibi aileler, bakanlığın söz konusu yardımlarına nasıl ve nereden başvurmaları gerektiğini araştırmaya başladılar.

Gıda Yardımı 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri olan gıda yardımı, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaktadır. Ramazan ayı ve Kurban Bayramı gibi günlerde gıda yardımlarının sayısını çoğaltan kuruma, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile ulaşılabiliyor.

Yaşlılık ve Engelli Aylığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından iki farklı kategoride geliştirilmiş olan yaşlılık ve engelli aylığı, kendi bakımlarını yapamayacak durumda olan kişilere ulaştırılıyor. Devlet yaşlılık aylığını 65 yaş üzeri vatandaşlara, engelli aylığını ise yüzde 40’ın üzerinde engeli olan vatandaşlara veriyor. Bu yardıma Sosyal Hizmet Müdürlükleri ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuru yapılabiliyor.

Barınma Yardımı 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş bir diğer yardım modeli olan barınma yardımı, ihtiyaç sahibi olan ve oturulmayacak derecede bakımsız olan evlerde ikamet eden vatandaşlara ulaştırılıyor. Devlet bu grupta yer alan vatandaşların barınma sorunlarına prefabrik evler ile ya da ikamet edilen evin bakım ve onarım işlerini üstlenerek destek olabiliyor.

Exit mobile version