EğitimGündem

İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet ve 1259 TL burs desteği!

Eğitim bir insanın hayatındaki önemli kırılma noktalarından biri sayılır. Günümüzde şartlar eğitim almayı bazı yönlerden kolaylaştırıyor diye düşünsek de hala maddi imkansızlıklar yüzünden yeterli eğitimi alamayan öğrenciler var. Bu konuda hem özel hem de devlet bünyesinde birçok destek programı mevcut.

VGM burs sonuçları açıklandı mı?

Maddi durumu yerinde olmayan çocukların eğitime devam etmesi ve teşvik edilmesi yönünde verilmekte olan birçok burs var. Teknoloji, nakdi yardım gibi farklı alanlarda olan bu destekleri sizin için derledik.

ÜCRETSİZ TABLET DESTEĞİ

Özellikle pandemi ortaya çıkan teknolojik gereç eksiği göz ardı edilemez. Çocukların sağlığını koruyabilmek adına online eğitime geçildi fakat bu durum birçok çocuğun derslere ulaşamaması sorununu doğurdu. Hem internet hem de bilgisayar bulmakta güçlük çeken öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı, ücretsiz tablet ve 25 GB internet kampanyasını başlattı. Desteğe e-devlet üzerinden başvuru yapılabilir.

KYK BURSU

KYK bursu, gençlik ve spor bakanlığı tarafından üniversite öğrencilerine verilir. e-Devlet üzerinden başvurulabilen KYK bursu, maddi olarak zorluk çeken öğrencilere geri ödemesiz olarak verilir. Bunun yanı sıra burs ile aynı miktarda olan öğrenim kredisinden ise okul bitiminde geri ödemek şartıyla isteyen herkes faydalanabilir. Kredi için okulu bırakmamak dışında şart aranmazken, burs için başarı şartı koşulur. 2021 yılı için belirlenen miktarlar ise ön lisans ve lisans öğrencilerine 650, yüksek lisans öğrencilerine 1300, doktora öğrencilerine ise 1950 TL’dir.

SED YARDIMI

SED yardımı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen süre boyunca her ay ya da yılda en fazla 2 kere olmak üzere maddi durumu zayıf ailelerin çocuklarına verilir. Amaç çocukların eğitiminin ve ailelerinin yanında büyümesinin desteklenmesidir. SED yardımına e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir. 2021 yılı için çocuk başına ödenecek yıllık miktar 1259 TL olarak belirlenmiştir.

Üniversite tercihi yapacaksanız ve üniversite sürecinde destek arıyorsanız. Burs veren kurumlar listemizi incelemenizde fayda var. İşte o kurumlardan bazıları:

 İstanbul Sanayi Odası Vakfı

İstanbul Sanayi Odası Vakfı

İSOV belirli üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğrenim gören adayların başvurularını değerlendirmeye alıyor. Bu bölümler ve okullarla ilgili detaylı bilgiler başvuru formunda yer alıyor. İnternet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Gerekli şartlar:

1-) T.C. vatandaşı olmak,
2-) Başka bir resmi veya özel kuruluştan burs veya kredi almamak, (kredi ve yurtlar kurumundan alınan öğrenim kredisi ve bursu ile engelli öğrencilere verilen burslar hariç),
3-) Gelir düzeyi düşük olmak,
4-) Ara sınıflar için yıllık genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden 80 olmak,
5-) Adli sicil kaydı bulunmamak,
6-) İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde bulunan eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak,
7-) İlgili üniversitelerin mühendislik fakültelerinde öğrenim görüyor olmak.

Toplum Gönüllüleri Vakfı

Toplum Gönüllüleri Vakfı

Eğitim-Burs Tel: 444 0 838
Eğitim-Burs Faks(0212) 272 62 17
E-Postayurticiburs@tev.org.tr – yurtdisiburs@tev.org.tr
Türk Eğitim Vakfı, Atatürk İlkeleri’ne bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine TEV Eğitim Bursu vermektedir.  En az 4 saat toplumsal sorumluluk projelerinde yer alınması da koşullar arasında. Bu sene üniversite öğrencileri için belirlenen ücret 700 TL. Detaylı bilgi ve katılım şartları için sitesi üzerinden bilgi alabilirsiniz.