İhtiyaç sahiplerine büyük müjde: Devlet, kirasını ödeyemeyenlere kira yardımı yapacak! 2022 Devlet kira desteği

Hükümetin ihtiyaç sahipleri için geliştirmiş olduğu sosyal yardım programlarından biri olan kira desteği, 2022 yılında da en çok sorgulanan yardım başlıklarından biri oldu. Son dönemlerde artan hizmet fiyatlarından sonra kirasını ödemekte zorluk çekmeye başlayan vatandaşların, devletin kira desteğinden nasıl yararlanacaklarını merak ediyorlar.

Güncel Kira Yardımı Ücreti 2022

Yeni yıla girilmesi ile birlikte pek çok mali konuda yapılan düzenlemeler, sosyal yardım modellerine de etki etti. Açıklanan yeni asgari ücret ve TÜİK tarafından duyurulan 2021 enflasyon verilerinden sonra hükümet, sosyal yardımlara düzenlemeler yaparak hemen hemen bütün yardımların ücretlerinde artışa gitti.

İhtiyaç sahiplerine, hükümet tarafından verilen desteklerden biri olan kira yardımı da yeni dönem itibari ile fiyatı güncellenen sosyal yardımlardan biri oldu. Geçtiğimiz yıl azami 960 TL olarak yapılan kira yardımı, bu sene ki düzenlemeler ile birlikte 715- 1.150 TL aralığında yapılıyor. Kira yardımı olarak ihtiyaç sahiplerine ödenecek olan miktar, vatandaşın ikamet ettiği bölgeye göre belirleniyor.

2022 yılında ihtiyaç sahiplerine kira yardımı yapan devlet kurumları şu şekilde:

Kira Yardımı Başvuru Şartları 2022

Hükümetin geliştirmiş olduğu sosyal yardımlardan biri olan kira yardımından yararlanmak isteyen vatandaşların, ilgili kurum tarafından belirlenmiş olan birtakım başvuru şartlarını sağlamaları gerekiyor. Yeni dönemde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kira yardımına başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için başvuru şartları şu şekilde belirlendi:

Kira Yardımı Başvuru Evrakları 2022

Yeni dönemde ilgili kurumlara kira yardımı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların, ibraz etmek ile yükümlü oldukları belgeler şu şekilde belirlendi:

Exit mobile version