Ekonomi

İhtiyaç, taşıt, konut kredisi çekenler dikkat: 30 Eylül 2021’e kadar başvuru yapmanız gerekiyor!

Türkiye’de nakit ihtiyacı olan pek çok vatandaş, bankalar tarafından verilen ihtiyaç, taşıt, konut kredilerinden faydalandılar. Ancak bir çok kişi salgın nedeniyle borçlarını ödemekte zorluk çekiyor. Corona virüs salgını nedeniyle ödemelerinde zorluk çeken vatandaşlara TEB Bankası güzel haberi verdi. Banka yaptığı yazılı açıklama ile 3 aya kadar erteleme fırsatı tanıdığını açıkladı. Erteleme fırsatından faydalanmak isteyenlerin 30 Eylül 2021’e kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

Kamu ve özel bankalar corona virüsü salgını sürecinde vatandaşlara çeşitli fırsatlar tanıyor. TEB Bankası kredi ödemelerini yapmakta zorlanan müşterileri için 3 aya kadar erteleme fırsatı tanıdığını duyurdu. Banka açıklamasında, “TEB’den ihtiyaç / taşıt / konut kredisi ve KMH kullanan ve koronavirüs salgını nedeniyle ödemelerinde zorluk çeken müşterilerimize ekonomiye destek paketi kapsamında 3 aya kadar erteleme imkanı sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ödeme planı ile ilgili detaylar;

Mevcut krediniz sadece erteleme dönemi için cari faiz oranı ile yeniden hesaplanacaktır.

Erteleme yapılan dönemde oluşan anaparanın gün sayısından kaynaklı faiz ve varsa vergiler kredinin ilk taksit ödemesine veya müşteri talebine göre eşit taksitlere yayılan ödeme planına yansıtılmaktadır

Ödeme planı değişikliğiyle krediye bağlı sigortası sonlanacaktır, müşteriden alınan talebe göre yeni bir poliçe (kredili hayat sigortası ürünleri (yıllık, kısa süreli ve uzun süreli))yeniden düzenlenebilir

Erteleme talebinizden dolayı herhangi bir ücret alınmayacaktır.

Konut ve KMH (Kredili Mevduat Hesabı) erteleme talepleri sadece TEB Şubelerinden karşılanmaktadır.

Kredi ödemelerinizin erteleme işlemini gerçekleştirmek için 30 Eylül 2021’e kadar TEB Şubeleri ve 0850 200 0 666 numaralı TEB Çağrı Merkezimiz aracılığıyla başvuruda bulunabilirsiniz. Çağrı Merkezimizden yapılan başvuruların sonuçlanması yoğunluğa göre zaman alabilmektedir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.